Nätauktioner

Är du på jakt efter coola prylar, men tycker att det är för dyrt att köpa spelkonsoller, TV-apparater eller bärbara datorer finns det roliga och spännande sätt att få tag på såna saker ändå. Att skaffa ett konto på en auktionssajt för att tävla om prylar är ett sätt. De funkar oftast så att man köper ett antal bud för en förbestämd summa, och sedan bjuder man på prylar precis som på en vanlig auktion, med skillnaden att slutsumman på saken oftast är väldigt låg, men man istället betalar för att få lägga bud. Du kommer alltså att betala även om du inte vinner auktionen, men när du väl vinner en kommer du troligtvis ha lagt ut mindre pengar än om du hade köpt saken i butik.

Förutom att du kan spara rejält om du har tur är det dessutom kul att vara med och buda på varor. Det blir nästan som ett spel mot de andra budgivarna om vem som tillslut kommer ta hem auktionen. Blir det du som gör det stora kapet eller nån av de andra som är med och fajtas. Oftast har man också en profil på sajten, så man kan gå in och kolla vilka andra som är med i just din auktion. Det blir nästan som ett litet community, och efter ett tag börjar man känna igen namnen på motståndarna.

Det kan helt klart vara värt att titta på någon auktionssjat och se om de har något du är intresserad av. Det kan som sagt bli ditt livs klipp, så länge du har lite koll på hur mycket du köpt bud för, så att inte det blir en större utgift än att köpa prylen direkt.