För- och nackdelar med…

…att låna pengar:

+ Om man vet att man snart får pengar är det ju onödigt att vänta in dem – och därmed produkten man vill köpa – bara för att man inte har fått dem ännu.

– Men om man tror att man ska få in kosing på kontot och den sedan uteblir efter att man själv lagt ut pengar i förväg, kan det bli dubbelt dyrt.

+ Det är ju otroligt bra att alltid kunna få tillgång till pengar, oavsett exakt hur mycket man har på kontot för sekunden. Ska man ändå köpa exempelvis ett fotbad när man får sin lön – varför dra ut på det i väntan på den 25:e? Vid sådana tillfällen kommer ett smidigt smslån väl till hands.

– Väldigt få lån har inte ränta. Snabba lån har generellt sett dessutom en hög ränta. Se upp för oförmånliga lån och undvik dem så mycket det går. Det är inte kul att behöva betala flera hundra bara för att få ett lån, och knappast särskilt ekonomiskt försvarbart heller.

Det finns med andra ord både för- och nackdelar med att låna pengar. Men se upp för att bli för ”girig”: Varenda krona som lånas ska ju faktiskt betalas tillbaka. Med ränta!