Därför ska du välja bra fotvårdsprodukter

Att använda fotvårdsprodukter som innehåller bra ämnen är viktigt för att dina fötter ska må bra och kunna återhämta sig från diverse åkommor. Försök att undvika produkter med kemikalier i. Att vårda fötterna förebyggande är bra för att minska risken att drabbas av diverse plågor.

Fötterna är en kroppsdel som får lite eller ingen omvårdnad av många. Men för att inte drabbas av diverse plågor på fötterna är det bra att ta hand om dem. För att få en bra effekt av din fotvård är det viktigt att du väljer bra fotvårdsprodukter. Om du har drabbats av fotsvamp, förhårdnader, torra fötter eller hälsprickor är det ännu viktigare att produkterna som du använder är bra. Att använda produkter från Bio pH är att föredra. Filosofin bakom Bio pH är att huden i grunden kan förhindra diverse infektioner samt läka och reparera sig själv. Produkterna är fria från parfym och konserveringsmedel. När du använder dessa produkter kan du rengöra huden på djupet och ta bort döda hudceller. Alla produkterna är biologiskt nedbrytbara.

”Nyckeln till lena fötter börjar med rena fötter.” Läs mer här

Undvik kemikalier i fotvårdsprodukter

Huden är kroppens största organ och på fötterna har du hud. Det är lika viktigt att du har bra produkter på fötterna som på övriga kroppen. När du ska köpa fotvårdsprodukter ska du i största möjliga mån undvika olika kemikalier som exempelvis polyethylene glucol, PEG och PFAS. Parabener är ett konserveringsmedel som bör undvikas. Försök att hitta produkter som har naturliga ingredienser eftersom huden tar upp det skadliga ämnena.