Mode i höst

En ny säsong betyder nytt mode och i höst ser vi en rad spännande trender. Bland annat klär vi oss helst i rostfärgat och bär skjortor med trumpetärmar.

catwalk-vår-mode

I våras var det framförallt baraxlat och utsvängt som var på modet när det gällde kläder och mer om det kan man läsa här. Till hösten ser vi dock en helt annan typ av mode och som vanligt hoppar vi på trender som är lite mer mörka och påklädda till hösten. Och även om det bara är augusti än så länge så har höstens plagg redan börjat synas i butikerna. På catwalken syntes de dock för nästan ett halvår sedan och Elle var på plats för att spana in precis hur vi bör gå klädda i höst för att vara helt moderiktiga.

Hett i höst

Framförallt ser vi ett par trender som sticker ut framför andra och här handlar det om byxan cropped kickflare, som är den absolut hetaste byxan till hösten. Men vi ser även att pennkjolen gjort en storstilad comeback och tittar vi på ytterplaggen är det framförallt en riktig statementkappa, gärna i rutigt, som man bör satsa på. När det gäller färgerna som funkar i höst, ser det lite ut som föregående höstar. Till hösten har färgerna en tendens att bli lite mörkare och lite varmare. I höst är det framförallt rostfärgat och pumpagult som får ta plats, men även armégrönt och olivfärgat är supertrendigt.

Trend med trumpetärm

Går vi lite närmre in på detaljerna så har vi redan fått se den så kallade trumpetärmen lite till våren men nu till hösten gör den alltså sitt stora genombrott på skjortor, blusar och tröjor. För att trumpetärmen ska lyckas få extra stilpoäng får den gärna ha volanger också. Ytterligare en detalj att satsa på i höst är en markerad midja, antingen med hjälp av ett skärp eller som inbyggd siluett.