HijabFactory – flaggskeppsbutiken för muslimskt mode

Det västerländska modet är det som tar upp mest plats, både på podiet och i medias blickfång. Men nu har även det muslimska modet fått ett uppsving och muslimska kvinnor leker med färg och form på de olika plaggen för att skapa mode av sin religion. Vidare, tar alltfler modeaktörer plats på marknaden och en av dessa är HijabFactory som hyllar den muslimska fashionistan.

Muslimska plagg kan ofta se mer täckande ut än västerländska av den enkla anledningen att religionen påtalar att kvinnan ska skyla sig mer. Hos HijabFactory kan du hitta massor av plagg i muslimsk anda – klädesplagg som en abaya, sjalar, hijabs och turbaner.

muslimska kvinnor bär svenska flagganIslam sett ur modevärldens ögon

Så vad ska du tänka på om du vill klä dig både traditionsenligt och moderiktigt på samma gång? En snygg turban med pynt och smyckningar, veck och/eller rosetter blir ett urtufft alternativ till en vanlig slöja. Du kan dock kombinera både turban och hijab i ett – HijabFactory har samma plagg i ett. På underkroppen kan du bära en lång abaya som kanske är insydd i midjan för lite extra kvinnlighet. Till detta går ett par högklackade pumps bra, både till vardags och fest.

En abaya och hijab finns i många olika utföranden.

  • Sportvariant
  • Festvariant
  • Rak eller figursydd beroende på hur ”utmanande” bäraren vill vara
  • Enfärgad eller glatt mönstrad

Klä dig muslimskt som icke muslim

Även du som är icke muslim kan nog komma på dig att gilla eller köpa plagg som främst förknippas med islam. Turbaner och sjalar om huvudet är till exempel helrätt ute, även om du som icke muslim kan tänka dig att låta håret titta fram under. Köp turbaner med smycken och bär stora solglasögon till, tillsammans med en glittrig blåsa eller en mörk kostym. Vira en lång sjal om hjässan och låt delarna hänga ned över ryggen, så ser du riktigt ”lyxhippie” ut. Varför inte sätta en hatt ovanpå sjalen för lite cowboy-känsla. Det roliga med mode är att det går att fläta samman olika religioner utan några som helst konflikter – som i det vardagliga livet eller politiken.