Hitta trendiga och hållbara accessoarer

Accessoarer är de detaljer som verkligen gör en outfit. Det kan dock vara rätt knivigt att hitta både trendiga och hållbara sådana, men det går faktiskt. I den här texten får du tips på var du kan shoppa för att hitta accessoarer som är tidlösa och kan vara med dig hela livet.

När du ska shoppa hållbart gäller det att tänka på flera saker. Du bör till exempel tänka på både material och arbetsvillkor för de som producerar produkterna. Det gör att listan för var du kan shoppa minimeras kraftigt, men det behöver inte vara dåligt.

Upptäck flaggbutiken Saddler

Det första du bör göra när du är på jakt efter hållbara accessoarer är att surfa in på https://www.saddler.se/dam/balten, ett svenskt kvalitetsmärke med anor. Här får du produkter tillverkade av äkta läder under schyssta förhållanden. Idag får vi ofta höra om missförhållanden inom modeindustrin. Detta finns till exempel att läsa om i Göteborgsposten:

”Den 24 april 2013 kollapsade åttavåningsbyggnaden Rana Plaza i Bangladesh. Dagen innan hade de anställda på textilfabrikerna blivit medvetna om sprickor i byggnaden och många tvekade därför inför att gå in till arbetet.”

Att arbetsvillkoren ser ut på det här sättet är inget du behöver oroa dig för om du handlar hos Saddler. De har nämligen långa relationer med sina producenter vilka kan därför lättare sätta press för att uppnå bra arbetsvillkor och rimliga löner. Här kan du läsa fler tips om hur du shoppar hållbart och smart.

Tänk på kvalitet när du shoppar

Shoppar du kvalitet på Saddler är det dessutom mycket enklare att sälja vidare accessoarerna på second hand då efterfrågan är stor. Det gör att ditt shoppande blir cirkulärt vilket är bra för både miljö och plånbok.