Alicia Vikander och trumpetbyxor

Det är vår! Det betyder att man äntligen får inhandla sina sneakers, sin vårjacka och kanske lite härliga accessoarer till det. Men för att ha råd med lite finare inköp sådär innan lönen har trillat in kan man låna pengar direkt för att sedan betala tillbaka när den äntligen kommit. Men vad är det som gäller i vår när det kommer till just mode? Om det skriver vi idag.

 

budI Expressen kan vi läsa om hur vår alldeles egen Alicia Vikander hänger på modeveckan i Paris, något som nog inte gör någon förvånad med tanke på att hon dels är i ropet på massor av sätt men också frontfigur för det franska lyxmärket Louis Vuitton. Moderedaktören i inslaget berömmer hennes outfit med vackra utsmyckningar, silverfärgade skor och grafisk kappa från just modemärket LV.

 

På plats med henne kunde man även se med andra stjärnor som Lea Seydoux, Jennifer Connelly. Andra stora namn som gästade den världigt populära och inflytselserika modeveckan i modets huvudstad var bland annat Selena Gomez, Chloë Sevigny. Stjärntätt som en på en himmel en natt i december alltså.

 

På en bild kan man se just Alicia Vikander ta en selfie tillsammans med den person som har flest Instagram-besökare i världen, nämligen just den forna Disney Channel-stjärnan Selena Gomez.

 

Vad gäller modemässigt våren 2016 egentligen?

 

Men vad gäller modemässigt för våren, för oss vanliga dödliga? I Sveriges Radio kan vi läsa om hur det är både baraxlat och utsvängt när det kommer till den som vill vara trendkänslig. Färgerna kommer från växtriket och naturen med toner som havsblå, solnedgångsguld och murriga gröna toner som anammar det glada 70-talet. Även i former ser vi mycket av det forna decenniet, med trumpetbyxor och tröjor med snörning samt kanske en och annan träsko.